Dienstverlening

Bedrijfsvoering in publieke organisaties is een voortdurende veranderende wereld. De dynamiek die dit met zich meebrengt, vind ik een heerlijke omgeving om in te werken en vraagt om steeds slimmer te organiseren. De dienstverlening en financiële producten van de overheid, zijn onderhevig aan een continu proces van doorontwikkeling, om inwoners te blijven bedienen en beleidsdoelstellingen uit gemeentelijke programma’s, helder en transparant te blijven presenteren. De schoonheid van transformatie, verandering begeleiden en mensen stimuleren in hun ontwikkeling, dat past mij.

Puttenaar interim en advies staat voor verandering, geeft richting en biedt financieel comfort, zodat u op basis van goede informatie de juiste beslissingen kan blijven nemen.

Soorten dienstverlening:

  • projectmatig
  • consultancy
  • coaching en training

Projectmatig
De projectmatige opdrachten zijn vaak voor een langere periode. Dit kan zijn het waarnemen van een functie welke door omstandigheden tijdelijk niet wordt bekleed. Of een gecreëerde nieuwe functie, waar nog geen geschikte kandidaat voor gevonden is. Ook word ik ingezet voor de vaak toch ‘speciale’ rollen, zoals kwartiermaker of verandermanager, of strategisch adviseur en sparring partner bij een fusie of ontvlechting.      

Consultancy
Een consultancy opdracht is meestal voor een kortere periode of een specifieke taak. Puttenaar interim en advies geeft u desgevraagd professionele adviezen binnen de vakgebieden bedrijfsvoering, ruimtelijke zaken en bestuurszaken. Daarnaast ben ik sterk in het door ontwikkelen van de financiële producten van de planning & control cyclus. Ook kunt u mij inzetten voor het herschrijven en actualiseren van allerlei beleidsnota’s en verordeningen.

Coaching en training
Puttenaar interim en advies kan voor u de coaching van medewerkers en teams verzorgen. Ook coach ik bestuurders (wethouders), leden van de auditcommissie en raadsleden, die voor het eerst in die functies zitten. Zo vertel ik graag over de overheidsfinanciën en de daarbij behorende financiële producten. Of coach ik consulenten en adviseurs, in hoe ze sparring partner worden van hun doelgroep. Alles draait hierbij om menselijk contact en draagvlak creëren.