Wie is Martijn

Maakt u gebruik van mijn diensten, dan treft u een rustige mens- en ontwikkelingsgerichte verandermanager bedrijfsvoering, die graag uw strategisch adviseur en sparring partner is.

Ik vind het leuk om veranderingen te begeleiden en medewerkers te stimuleren in hun ontwikkeling, door op een relativerende manier en prettige wijze mensen aan te sturen en het beste uit teams te halen. Met aandacht voor mensen en processen draagvlak te creëren en zaken voor elkaar te krijgen.

Uiterst betrouwbaar, vasthoudend, nuchter en pragmatisch en niet snel uit mijn evenwicht. Ik breng vertrouwen, een goede sfeer en het uitgangspunt dat er altijd wel een oplossing te vinden is. Ik ben sensitief maar tegelijkertijd direct in communicatie en kan gedegen vast houden aan de ingezette koers. 

Je zou kunnen zeggen, dat ik mijn koers 22 jaar geleden al had uitgezet. Doordacht, vastberaden en vol overtuiging. Dit is natuurlijk onzin, want wat wist ik nou werkelijk na mijn studie.

De keuzes in mijn carrière zijn wel zeer bewust gemaakt. Altijd bezig met zelfrealisatie, ontwikkeling en transitie. Continu mezelf stuwen tot grotere hoogten. Voor mijn 30ste dat..en zo verder.

Geïnspireerd worden en inspiratie geven, is een groot goed in mijn leven, privé en werk. Geïnspireerd raak ik door mensen, door hun woorden, prestaties, maar ook zeker door wat ze juist laten. Privé haal ik inspiratie uit de kracht of de onbevangenheid en lef van mijn naasten. Bestuurlijk blijf ik inspiratie halen uit de eens krachtige bestuurder, ‘Alles voor de stad’, Eberhard van der Laan.

Wanneer inspiratie je raakt, is de prestatie maximaal en sta je even stil ‘aan de oevers van de tijd’. Verenigt tekst en geluid in muziek, een andere grote passie en inspiratie van mij. Zo loop ik door de wereld als een leergierige vreemdeling, die uit alle verschillende manieren van spreken een eigen taal heeft ontwikkeld.

Na een bescheiden carrière binnen de harde commerciële wereld van de telecom, had ik de overtuiging om een andere weg in te slaan. Uit een soort van natuurlijke drang om maatschappelijk betrokken te zijn, geïnspireerd door grote bestuurders in de publieke sector. Werken voor mensen, i.p.v. winst gedreven producten. Werken voor een maatschappelijke zaak, waar ik zeer veel affiniteit mee heb, in een omgeving waarbij werk doen verschil uitmaakt.

In 2003 de grote sprong naar de voor mij onbekende wereld, de publieke sector. Waar anders dan het door mij geliefde Amsterdam. Als een vis in het water voelt sindsdien voor mij de lokale overheid. Gedreven door het algemeen belang van een gemeente en haar inwoners, maar met de resultaatgerichtheid van het bedrijfsleven.